Noutati din lumea auto – Rune.ro Noutati din lumea auto – Rune.ro

Bosch a inaugurat o nouă fabrică în România, la Cluj.

Bosch a inaugurat la data de 9 mai 2014 cea de-a doua fabrică de componente pentru tehnologia auto din România: în această nouă unitate de producţie din Cluj, furnizorul global de tehnologiei şi servicii va produce componente electronice şi dispozitive de control pentru industria auto din Europa.

BOSCH AE - interior 3

Aceste componente vor fi folosite, de exemplu, în sistemele de asistenţă la conducere şi în sistemele de siguranţă, cât şi în cele de reducere a consumului de combustibil. Tot la Cluj se va fabrica în viitor şi „inima” sistemului de propulsie eBike pentru bicicletele electrice. Compania a investit peste 70 de milioane de euro în noua fabrică, situată la circa 300 de km nord-vest de Bucureşti. Suprafaţa totală destinată producţiei este de circa 38.000 de metri pătraţi. Până la sfârşitul anului, Bosch intenționează să aibă aici în jur de 750 de persoane angajate .

„Noua fabrică din România este un pilon deosebit de important pentru Bosch, menit să consolideze activitatea noastră de producţie şi de dezvoltare în Europa. Mai mult, continuarea extinderea producţiei în Europa de Est contribuie la creşterea competitivităţii companiei noastre”, a declarat domnul Dr. Dirk Hoheisel, membru în Consiliul de Administraţie al Grupului Bosch, cu ocazia inaugurării. Din punct de vedere organizatoric, noua fabrică aparţine diviziei  Automotive Electro­nics a grupului Bosch, care dezvoltă şi produce dispozitive electronice de control și comandă pentru industria auto şi alte sectoare de activitate. Această activitate se desfăşoară în 13 unităţi de producţie la nivel mondial,  cu aproximativ 24.000 de angajați.

Activitate locală de dezvoltare de componente electronice şi software la Cluj

Grupul Bosch este prezent la Cluj încă din luna noiembrie 2013, cu primul său centru de cercetare și dezvoltare din România. Activitatea predominantă desfăşurată aici este dezvoltarea de componente electronice şi software pentru produsele fabricate în unitatea locală de producţie. În plus, centrul oferă servicii de inginerie atât unităţilor de producţie Bosch, cât şi clienţilor locali. „Accesul la ingineri cu o pregătire profesională deosebită, precum şi colaborarea cu instituţiile performante de învăţământ superior din zonă au fost extrem de importante în alegerea locului destinat noii fabrici”, a ţinut să sublinieze Hoheisel.

Grupul Bosch în România

Grupul Bosch este prezent în România de 20 de ani şi are aici în jur de 1700 de angajaţi în patru unităţi de producţie. Pe lângă noul centru de cercetare și dezvoltare şi unitatea de producţie din Cluj dedicată industriei auto, Bosch mai deţine în Blaj două unități de producție pentru tehnică liniară şi una dedicată industriei auto, precum şi un centru de comunicare în Timişoara. La Bucureşti îşi are sediul o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, precum şi de echipamente auto. Pe lângă acestea, firma BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH are o sucursală în capitală.

Share Post :

More Posts

Leave a Reply