Noutati din lumea auto – Rune.ro Noutati din lumea auto – Rune.ro

TIMKEN construieste o noua fabrica in Romania

TimkenLOGO

Timken®, lider mondial în rulmenți cu role conice, a anunțat astăzi că va construi o nouă fabrică lângă Ploiești, România. Fabrica, care va fi cea de-a doua unitate de producție Timken din România, va deservi cererea globală de rulmenți cu role conice Timken®, cu dimensiuni de până la 300 mm diametru. Întinzându-se pe o suprafață de 15,000 de metri pătrați, construcția fabricii va fi demarată în primul trimestru din 2016, iar inceputul activitatii de productie este programat pentru începutul anului 2017.

La început, fabrica va funcționa cu 120 salariați. “Noua fabrică consolidează prezenta noastră în Europa și ne permite sa raspundem nevoilor clientilor privind livrarea la termen de produse de calitate conform standardelor pietei”, a declarat Christopher A. Coughlin, vicepreședinte executiv și președinte de grup pentru Timken. “Această investiție consolideaza planul de dezvoltare strategică a companiei – DeltaX, plan ce include extinderea geografică, activităti competitive de fabricație și accelerarea activitaților de dezvoltare a produselor in vederea comercializarii, permițând Timken să satisfacă mai eficient nevoile clienților locali și globali”.

“Din 1997, când am început să producem rulmenți în România, ne-am creat o bază solidă de talente și ne-am bucurat de un mediu de afaceri pozitiv,” a adăugat Andreas Roellgen, vicepreședinte pentru segmentul industriilor prelucratoare și director general pentru Europa. “Vom continua să ne folosim de proximitatea cu fabrica noastră existentă deja la Ploiești, bazându-ne pe infrastructura sa și pe resursele cheie existente pentru a ne extinde capacitățile.” Rulmenții Timken sunt utilizați în nenumărate sectoare industriale într-o gamă largă de aplicații care folosesc roți și arbori în mișcare.

Rulmenții Timken cu role conice care urmează să fie fabricați la noua unitate de producție sunt componente mecanice critice care se găsesc, de exemplu, în cutii de viteze industriale și în aplicații terasiere care includ utilaje agricole și de construcții, camioane cu remorcă și macarale. Fabrica va deservi în mod direct producătorii de echipamente originale întro gamă largă de segmente industriale, precum și utilizatorii finali prin rețeaua globală de distribuitori industriali ai companiei. Timken deține 63 de fabrici de producție și centre de servicii în întreaga lume, dintre care opt facilități în Europa, localizate în Italia, Franța, Polonia, România și Marea Britanie.

Share Post :

More Posts

Leave a Reply